Leta i den här bloggen

måndag 11 december 2017

Barnkalas utan socker!

För ett par månader sedan fyllde en liten fröken 3 år! Det är mitt yngsta barnbarn. Hennes mamma är en "olydig diabetiker" som äter lågkolhydratkost (för det mesta) och håller bort socker och onödiga kolhydrater för barnen också. När det blev dags för treårskalas var det naturligt att det skulle vara LCHF-tårta, både för barnens, sin egen och för de många LCHF-gästernas skull! Förresten så tror jag att det kan vara närmare 10 LCHF:are i närmaste släkten!
Nå, tårtan var jättegod och dottern har på sin blogg delat med sig av receptet, eller recepten, eftersom det blev några kalas och några tårtor... 
Jag var med på två av dem och kan garantera att båda tårtorna var väldigt delikata! 
Det finns LCHF:are som frågar varför man bakar två sorters kakor, både med och utan socker, att alla kan äta LCHF-kakan. Det är sant, men ack så bortkastat! För det första är ingredienserna till LCHF-bakverk oftast dyrare, t.ex. mandelmjöl och kokosmjöl, och då tycker jag att det är dumt att "tvinga" sockerfria bakverk i såna som ändå äter socker, och för det andra fungerar deras smaklökar inte så bra och då inte känner smakerna i de sockerfria bakverken, då har man nog bevisat att "LCHF-bakverk smakar ju ingenting", och då vill de absolut inte själva börja äta lågkolhydratkost!







Inga kommentarer: